Καλέστε μας στο: +30 2315-505205

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – »ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΙ»

“Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ”

Αγροδιατροφικός τομέας
«ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ»

Η Evergreen Tecno Plants μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει μηχανήματα, εγκαταστάσεις και τεχνολογικά προηγμένα συστήματα για την εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ σε θέματα υγιεινής στην παραγωγή οπωροκηπευτικών,αποθήκευση, μεταφορά και παράδοση. Η εταιρεία μας μπορεί να λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που υπάρχουν στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων. Εξάλειψη επιβλαβών παθογόνων οργανισμών (μούχλα, βακτήρια, παράσιτα, μύκητες και ιοί) από τις βιομηχανίες τροφίμων.Οι λύσεις μας βασίζονται στις χημικές και φυσικές ιδιότητες του όζοντος και μπορούν να ενσωματωθούν με τα υπάρχοντα συστήματα ή να αντικαταστήσουν μη συμμορφούμενα ή παρωχημένα συστήματα και τεχνολογίες (π.χ. φυτοφάρμακα).

 

 

 

 

 

 

 

Στην αγορά των οπωροκηπευτικών τα συστήματά μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και κατάλληλα για τη μείωση του πληθυσμού των βακτηριδίων (εξαλείφοντας επίσης τις κακές οσμές) στην επιφάνεια των προϊόντων, στις επιφάνειες εργασίας, στους θαλάμους ψύξης, στα μέσα μεταφοράς, στα συστήματα CIP, σε κάδους, σε επεξεργασία αποστειρωμένου αέρα, για χώρους επεξεργασίας και συσκευασίας.
Συνεπώς, οι σταθερές συγκεντρώσεις του όζοντος στις αίθουσες συντήρησης, επεκτείνουν σημαντικά τη φρεσκάδα και κατά συνέπεια τη διάρκεια ζωής των προϊόντων.
Τον Ιούλιο του 1997, το όζον αναλύθηκε από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία παρήχθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Ηλεκτρικής Ισχύος και στη συνέχεια το FDA (Food and Drug Administration) το έκρινε ως  «γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές» (GRAS), κυριολεκτικά «ελεγχόμενο και ασφαλές» ως απολυμαντικό για τρόφιμα.
Η επίσημη έγκριση του FDA πραγματοποιείται για την προστασία της υγείας των πολιτών.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΖΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ

– Μείωση των παθογόνων παραγόντων που μεταφέρονται με νερό.
– Βελτίωση της ποιότητας του νερού μέσω της οξείδωσης διαλυμένων ορυκτών (σίδηρος, μαγγάνιο κ.λ.π.).
– Μειώνει / Εξαλείφει την χρήση χημικών ενώσεων.
– Μείωση λεκέδων και ατελειών.
– Αισθητική βελτίωση προϊόντων (περισσότερη λάμψη και φωτεινότητα).

 

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΕΡΑ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

– Ασφάλεια τροφίμων και μικροβιολογική βελτίωση.
– Απομάκρυνση / Μείωση των επιφανειακών μολύνσεων των τροφίμων.
– Επέκταση της διάρκειας ζωής φρούτων και λαχανικών.
– Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τόσο στην αίσθηση όσο και στην οσμή.
– Δεν υπάρχει υπολειμματικό όζον σε προϊόντα, ούτε σε ίχνη.
– Εξυγίανση των επιφανειών των δωματίων.

 

 

 

 

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΛΥΣΗΣ

– Βελτίωση της ποιότητας των υδάτων εντός των συράγγων.
– Μείωση της κατανάλωσης νερού (λιγότερη ανανέωση νερού).
– Μείωση του επιφανειακού βακτηριακού πληθυσμού (τοίχοι / επιφάνειες / μηχανές).

 

 

 

ΔΩΜΑΤΙΑ / CIP ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΥΣΗΣ

– Μείωση των επιβλαβών ουσιών (ISO 14000; συμμόρφωση με το EMAS).
– Βελτίωση και απλούστευση των συστημάτων HACCP.
– Μεγαλύτερη ασφάλεια για τους φορείς εκμετάλλευσης (χημικά προϊόντα που χρειάζονται μείωση)
– Εξοικονόμηση κόστους απολύμανσης, τόσο σε προϊόντα όσο και σε εργατοώρες.
– Αποταμιεύσεις στην παραγωγή ζεστού νερού / ατμού (το όζον χρησιμοποιεί κρύο νερό).
– Μείωση της κατανάλωσης νερού.
– Πλήρης εξάλειψη χημικών υπολειμμάτων από επιφάνειες που έχουν υποστεί επεξεργασία με όζον.
– Εξάλειψη ή / και απενεργοποίηση βακτηρίων, καλουπιών, ιών, σπόρων, επίσης από επιφάνειες και χώρους που είναι δύσκολο να επιτευχθούν.
– Επεξεργασία νερού από πύργους εξατμίσεων και τον συμπυκνωτή.